Als Apple een nieuw toestel aankondigt dan is de roddelpers er als eerste bij. En wat is er leuker dan geruchten de wereld insturen die nadien blijken te kloppen? Wij zetten de meest belangrijkste geruchten op een rij.

#10: Kleinere sim-kaart

Micro-simDe iPhone 5 zal, naar verwachting, een nanosim-slot krijgen. Zo kan het toestel nog kleiner gemaakt worden en is er meer ruimte voor andere componenten, zoals de batterij.

Eerder dit jaar werd deze nieuwe simkaart als standaard uitgeroepen door standaardenorganisatie ETSI. De nano-simkaart is ontworpen door Apple en aangepast door Motorola en BlackBerry-maker RIM. Apple zal andere fabrikanten kosteloos gebruik laten maken van het ontwerp.

Er bestaat echter een goede kans dat Apple de simkaart zelf als eerste zal gebruiken in de iPhone 5. Zo was de iPhone 4 de eerste mainstream-telefoon die voorzien was van de micro-simkaart (de huidige standaard).

 #9: Near Field Communication

NFC PassbookVolgens geruchten zal de iPhone 5 komen met Near Field Communication-functionaliteit. Dit lijkt vrij waarschijnlijk nu Apple in iOS6 met PassBook, een ticket- en klantenkaartbeheerder, komt.

De eerste iPhone 5 prototypes zouden al voorzien zijn van NFC. Overigens zijn de meeste toestellen van Apple’s concurrenten al in het bezit van de NFC functionaliteit, al wordt er nog niet op grote schaal gebruik van gemaakt. Mogelijk kan Apple hier verandering in brengen.

 

#8: Kleinere dock connector

Dock-converterDe iPhone 5 zal niet langer over een 30-pin dock connector beschikken. De dock connector met 30 pinnen is al sinds de lancering van de allereerste iPhone aanwezig op alle iPhones, iPads en iPods. Naar verwachting zal de dock connector 19 pinnetjes krijgen.

Enkele geruchten zeggen zelfs iets over een 8- of 9 pins connector. De kleinere dock connector moet ruimte maken voor de hoofdtelefoon aansluiting, die waarschijnlijk  naar de onderkant verhuist.

De huidige iPhone accessoires die geschikt zijn voor de 30-pins connector zouden evengoed bruikbaar blijven door gebruik te maken van een dock converter.

#7: Dunner toestel

Dunnere iPhone 5De nieuwe iPhone wordt weer een stukje dunner dan zijn voorganger. Dit is een trend die jaar na jaar stand houdt.

Zo was de allereerste iPhone 12 millimeter dik, terwijl de iPhone 4S maar 9 millimeter meet. De iPhone 5 zou wel eens 7,6 millimeter – ofwel iets meer dan drie vierde centimeter – dik kunnen zijn.

Er zijn al verschillende foto’s opgedoken waarop het verschil tussen de drie iPhone modellen goed zichtbaar is.

 

#6: De iPhone 5 krijgt een dunner scherm

Dunner schermAls we de geruchten mogen geloven, zal de iPhone 5 een dunner scherm krijgen dan de iPhone 4. Zo zou het scherm gebruik maken van “in-cell” technologie, waarbij de aanraakgevoelige mogelijkheden in het scherm zitten, in plaats van in een extra laag bovenop het scherm.

Sommige bronnen beweren dat de extra vrij gekomen ruimte gebruikt zal worden voor een grotere batterij. Wij denken echter dat Apple voor een nieuw design gaat en de ruimte zal gebruiken voor een dunnere iPhone.

 

#5: iPhone 3GS en iPhone 4 verdwijnen

iPhone 3GSEerder schreven we al dat de iPhone 3GS niet meer verkrijgbaar is bij de leveranciers van Mobistar. Mobistar zelf ontkent dit en zegt binnen enkele weken weer leveringen te ontvangen.

Wij verwachten echter dat de iPhone 3GS en iPhone 4 zullen verdwijnen. Apple zal, naar alle verwachting, een iPhone 4S 8GB en iPhone 4S 16GB blijven verkopen.

 

 

#4: Metalen achterkant

Glazen achterkantDe volgende generatie iPhone zou een metalen achterkant krijgen. Gedaan met krassen op je dure iPhone, nu komen er dus krassen op je mooie glazen salontafel!

De metalen achterkant moet er vooral voor zorgen dat de iPhone niet te zwak wordt bij een dunner design.

 

 

#3: Langer scherm

Groter schermSinds de lancering van de iPhone 4 gaan er geruchten dat Apple wel eens aan een iPhone met groter scherm kan sleutelen. Die geruchten worden steeds sterker en naar verwachting zal Apple een scherm van hogere kwaliteit introduceren, met een resolutie van 1136×640 pixels.

De breedte blijft dus behouden. Ondanks verschillende berichten is een groter scherm volgens ontwikkelaars geen probleem.

 

 

 #2: A6-chip

A6 chipDe iPhone zou, volgens welingelichte bronnen, een A6-chip bevatten. En dat is zo op het eerste gezicht een logische stap. Zo had de iPhone 4 een A5-processor, de opvolger 4S een A5-chip en.. welja, de iPhone 5 dan een A6-chip?

Eind augustus verschenen er foto’s van de iPhone 5 waar een A6-chip op te zien is. Er wordt echter alom getwijfeld of deze foto’s echt zijn.

 

 

 

#1: Verkrijgbaar over een maand

5 oktoberEen gerucht waar we vrij zeker van zijn: Apple zou op woensdag 12 september een groot evenement gepland hebben. Waarschijnlijk wordt de iPhone 5 dan aangekondigd.

Analisten denken dat ook een nieuwe iMac, iPad mini en iPod nano zullen worden geïntroduceerd. Bij een aankondiging op 12 september, zal de iPhone 5 waarschijnlijk op 21 september in de rekken liggen in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en nog een handvol andere landen.

België zal, hoogst waarschijnlijk, net als Nederland bij de tweede ronde lanceringen zijn. Die wordt verwacht op 5 oktober.