iPhone 5 in België: 5 oktober 2012De eerste uitlevering van nieuwe iPhones in de VS is 21 september, 9 dagen na de iPhone 5 aankondiging op 12 september. Vanaf de 12e zal het daar ook mogelijk zijn om de iPhone 5 te pre-orderen. De tweede iPhone 5 levering gaat naar internationale markten. Vanaf begin oktober (waarschijnlijk 5 oktober) zal ook in België de iPhone 5 beschikbaar zijn.

Dat meldt iMore vandaag op basis van bronnen die eerder betrouwbaar bleken met releasedata. Zelf was iMore de eerste site die 12 september noemde als datum voor het iPhone 5 event.

iPhone event en pre-order in het verleden

Bij eerdere iPhones zat er meer tijd tussen event en voorverkoop. Vorig jaar introduceerde Apple de iPhone 4S op 4 oktober. Pre-order was mogelijk vanaf 7 oktober. De eerste uitlevering van de iPhone 4S was op 14 oktober. De tweede ronde met iPhones volgde 2 weken later, op 28 oktober.

Ook duurde het vroeger langer om de internationale distributie in gang te zetten. Sinds vorig jaar lijkt Apple daar ook een stuk sneller mee te zijn: zowel de iPhone 4S en de iPad 3 werden snel en breed internationaal uitgebracht. Het lijkt erop dat we in de Benelux nu dus ook snel van de langverwachte iPhone 5 kunnen genieten.