De nieuwe iPhone 5 zal 18% dunner zijn dan de huidige iPhone 4S.

Scan van Apple Daily artikelDat is te lezen in de Chineestalige krant Apple Daily. De krant heeft onderdelen van de iPhone 5 weten te bemachtigen en heeft onder andere de behuizingen opgemeten. Hieruit blijkt dat de iPhone 5 slechts 7,6 mm dik is, bijna 2 mm dunner dan de iPhone 4S (9,3 mm).

Apple.pro heeft scans van het artikel geplaatst met daarin foto’s van de behuizingen. De onderdelen zouden afkomstig zijn van diverse reparatiebedrijven.

De iPhone 5 kan onder andere smaller gemaakt worden dankzij een dunner scherm en een kleinere dock-connector. Om te zorgen dat de iPhone niet te zwak wordt zal er volgens de krant gebruik worden gemaakt van een metalen achterkant, zoals we in eerder uitgelekte foto’s al zagen.

Verschillen met iPhone 4S

Ook heeft de Apple Daily met een fabrikant gesproken, deze man was ervan overtuigd was dat de foto’s echt zijn. Hij is zelfs zo zeker van zijn zaak dat hij al diverse iPhone 5 hoesjes in productie heeft genomen. Hij vertelde dat er drie grote verschillen tussen de iPhone 4S en iPhone 5 zijn:

  1. De iPhone 5 is groter dan de iPhone 4S. Het nieuwe toestel is 58,47 mm breed, 123,83 mm lang en 7,6 mm dik. Het scherm is 4 inch groot.
  2. De koptelefoon aansluiting is verplaatst naar de onderkant.
  3. De dock connector is kleiner.

Deze verschillen zijn echter niet nieuw en meer een bevestiging van de eerdere geruchten.

Dunste Smartphone ooit

De iPhone 5 wordt met zijn slankere uiterlijk van 7,6 mm overigens net niet de dunste smartphone ooit. Deze eer is weggelegd voor de Oppo Finder. Een Chinees Android toestel van maar 6,65 mm dik.