Earpod met iPhoneIn de komende periode zullen wij dieper ingaan op alle specificaties van de iPhone 5. Vandaag staan de EarPods centraal.

Over de EarPods

EarPods dummyZoals verwacht werd gisteren naast de iPhone 5 ook de nieuwe hoofdtelefoon van Apple aangekondigd: de Apple EarPods.

Aan de hoofdtelefoon is drie jaar ontwikkeling vooraf gegaan. Met name de techniek en het design van de EarPods zijn een stuk verbeterd.

Verbeterde kwaliteit

Wat al snel opvalt zijn de openingen in de EarPods. Apple geeft aan dat dit strategisch geplaatste akoestische openingen zijn. Deze laten lucht in de oordopjes waardoor je diepere, rijkere bastonen kunt horen.

In het deel van de EarPods wat buiten het oor uitsteekt, is een microfoontje aangebracht. Hiermee kan de stem van de gebruiker opgevangen worden om zo het spreekgedeelte bij een telefoongesprek te verbeteren.

Acoustic Air3D ear scanHet deel wat in het oor komt te zitten is een gepatenteerd onderdeel van Apple. Dit onderdeel is gemaakt van een soort schuim, waarmee een ultieme aansluiting op de binnenkant van de gehoorgang gecreëerd wordt. Hiermee worden geluiden van buitenaf zoveel mogelijk gedempt en is er minder vermogen nodig om het geluid bij de trommelvliezen te krijgen.

Volgens Apple is de geluidskwaliteit zo superieur dat deze moeiteloos de strijd aan kan gaan met oordopjes die enkele honderden euro’s duurder zijn.

Nieuw uiterlijk

Aan het design is zoals gewoonlijk weer erg veel aandacht besteed. Apple geeft aan dat het creëren van oordopjes die voor iedereen geschikt is vergelijkbaar is met het maken van een schoen die iedereen past. Elk oor is immers anders.

Earpod designApple heeft voor de ontwikkeling dan ook niet de speaker als uitgangspunt genomen, maar het menselijk oor. Anders dan bij traditionele (ronde) oordopjes is het ontwerp van de nieuwe Apple EarPods ingegeven door de geomterie van het oor.

Om tot dit ultieme design te komen heeft Apple honderden verschillende 3D scans van oren gemaakt, waaruit meer dan honderd prototypes zijn gekomen. De EarPods zijn de uiteindelijke winnaar gebleken.

Het unibody design van de EarPods bestaat uit een plastic behuizing met een opening aan de voorzijde.

Het nieuwe design moet ervoor zorgen dat de oordopjes beter in je oor blijven zitten en beschermen daarnaast beter tegen (regen)water en zweet.

Vanaf nu te koop

De EarPods worden gratis geleverd bij de nieuwe producten van Apple, maar zijn vanaf vandaag al te koop. Voor €29 schaf je een setje aan in de Apple Store of bij een van de Apple retailers.

EarPods Video

In de onderstaande video legt Jony Ive nog een keer uit waarom de EarPods zo bijzonder zijn.