Met de iPhone 5 komt ook een vernieuwde versie van het besturingssysteem iOS. De 10 belangrijkste verbeteringen in iOS 6 brachten we je 2 maanden geleden al op onze Nederlandse site. De verbeterde Siri, Maps en Mail heb je al mogen zien, net als nieuwe Facebook integratie en Passbook. Maar de iOS update voor iPhone, iPad en iPod Touch belooft meer dan 200 vernieuwingen.

Vandaag brengen we je 7 nieuwe iOS 6 features die je waarschijnlijk nog niet wist.

Wi-Fi Plus Cellular

iOS 6: Wi-Fi Plus CellularDe nieuwe ‘Wi-Fi Plus Cellular’ toggle onder Instellingen geeft apps de mogelijkheid om terug te vallen op het mobiele netwerk als het WiFi signaal wegvalt. Tot nu toe kunnen apps gebruik maken van WiFi óf mobiel netwerk, maar niet tegelijkertijd. Wanneer je bijvoorbeeld muziek streamt of een webpagina laadt via WiFi en opeens naar 3G gaat, stopt het laden. Met de nieuwe instelling in iOS 6 worden deze ervaringen een stuk vloeiender

Aangepaste privacy opties

Apple neemt privacy nog serieuzer in iOS 6. Er komt een lading nieuwe privacy opties bij volgende maand. Zo kan je zien welke apps informatie hebben opgevraagd vanuit Contacten, Agenda en Herinneringen. Bovendien kan je toegang beperken op app niveau. Diensten zoals Cell Network Search en Location Based iAds kunnen onafhankelijk van elkaar worden uitgezet.

Bij downloaden applicaties blijf je in App Store

Een kleine verbetering, maar een handige: voortaan wordt de App Store niet direct gesloten als je een app downloadt. Tot nu toe werd je automatisch naar het home screen gestuurd, wat niet handig is als je nog meer apps wilt bekijken en/of downloaden.

Vernieuwd menu om informatie te delen

Wanneer je in iOS 6 ervoor kiest om informatie (zoals een webpagina) te delen krijg je niet meer het huidige rijtje met grijze buttons. In de vernieuwde opzet krijg je een layover met grote, duidelijke iconen met opties om onder meer te mailen, tweeten en printen. Ook de verse Facebook optie (nieuw in iOS 6) mag natuurlijk niet ontbreken en is net als de andere opties nu nog makkelijker te kiezen.

Eigen nummers kiezen als wekker

Nog zo’n kleine maar veelgevraagde vernieuwing: in iOS 6 kun je gemakkelijk een eigen nummer uit de Muziek app kiezen als alarm geluid. Wakker worden met je eigen muziek dus.

Woordenboek opgeslagen in iCloud

Het iOS woordenboek is vanaf de volgende versie opgeslagen in de cloud. Handig wanneer je gebuik maakt van meerdere devices. De woorden die je opslaat op je iPhone kun je automatisch gebruiken op je iPad (en vice versa).

Maps met astronauten uitzicht

iOS 6: Maps (planet zoom out)Niet de meest nuttige vernieuwing, maar een leuke afsluiter: in de compleet nieuwe Maps van iOS 6 kun je nog verder uitzoomen. In Satelliet modus zoom je namelijk tot in de ruimte, waarbij je de aarde als planeet kunt zien.