Nadat eerder dit jaar de eerste Apple Store in Nederland werd geopend, wachten we in België nog steeds op een officiële Apple winkel. Drie steden zijn volgens geruchten in de race om de eerste Store te mogen huisvesten, waarvan Gent eerder deze week de beste papieren leek te hebben.

Apple Store Gent: verbouwing al begonnen?

Veldstraat Gent, locatie voor de Apple Store

De Veldstraat in Gent. Naar verluid de locatie voor de eerste Belgische Apple Store.

Volgens La Libre komt de eerste Apple Store in Gent. De verbouwing van het pand in de Veldstraat zou inmiddels al achter folie zijn begonnen. De grote opening moet nog voor de feestdagen van 2012 plaatsvinden.

Volgens De Standaard is dit gerucht echter kolder. Zij spraken Mon Cocquyt, deken van de Veldstraat en eigenaar van de panden recht tegenover de Fnac-winkel. Hij wil op de vermeende locatie appartementen en nieuwe winkelruimtes bouwen. De nieuwe winkelpanden kunnen echter pas Q3 volgend jaar open, aldus de eigenaar:

Dat de winkel begin 2013 de deuren zou openen is onmogelijk. De winkelpanden zullen ten vroegste in september 2013 klaar zijn. Bovendien heb ik nog niks vernomen over de komst van een Apple Store. Welke winkels er dan wel komen ligt nog niet vast.

Apple Store Antwerpen

Antwerpen is volgens dezelfde bronnen de volgende stad in de rij om een Apple Store te krijgen. In 2013 moet daar een Apple Store komen. Vreemd genoeg is er verder helemaal niks bekend. Zelfs geen potentiële locatie.

Apple Store Brussel

Apple Store Brussel

Volgens L’Echo komt er in 2014 een Apple Store in Brussel. Overigens niet op de Grote Markt, maar bovenstaande mockup wilden we je niet onthouden. De Nederlandse projectontwikkelaar Prowinko zou opdracht hebben gekregen om een nieuw pand te bouwen aan de Rue de la Toison d’Or (tussen Rue Chevaliers en Rue Drapiers). Ook hier is verder nog niks over bevestigd: Apple houdt dit soort projecten tot het laatste moment stil.

Welke stad heeft jouw voorkeur?